Nieuws

7 jan 2021

Beste leden,

 

Allereerste de beste wensen voor het nieuwe jaar!

Ik wil jullie graag langs deze weg informeren dat in de derde week van deze maand de jaarlijkse contributie middels incasso zal worden afgeschreven.

Contributie is dit jaar gelijk gebleven en is per lid 125 euro, voor jeugd en gezinsleden 62,50 euro.

Tot snel op het veld.

Uw Penningmeester,

Erik Koetsenruyter

 

25 mrt 2020

Beste Leden,

Gisteravond heeft het kabinet de maatregelen rondom de corona crisis verscherpt. Naar aanleiding hiervan moeten we jullie helaas het volgende mededelen:

Na lang wikken en wegen hebben we besloten het veld te sluiten tot 1 juni a.s.

Het was geen gemakkelijke beslissing. Iedereen wilde graag het veld openhouden en we hebben naar manieren gezocht om dit te realiseren. In theorie zou het mogen, maar het signaal wat we ermee af zouden geven is niet best.
Stel dat het mooi vliegweer is en er een grote rij auto’s geparkeerd zou staan. Dat is goed te zien vanaf de A44 en vanaf de dr. Heijelaan. Het signaal wat je afgeeft is dat er een stel asocialen de regels van de overheid aan hun laars lappen. En ook al zouden wij ons op het veld zeer gedisciplineerd aan de regels houden, de mensen die langsrijden hebben een heel ander beeld.
We zouden ook veel goodwill kunnen verspelen bij de Abbenessers. We krijgen veel hulp vanuit de gemeenschap bij bijvoorbeeld het organiseren van evenementen en dat kunnen we kwijt raken als we asociaal met z’n allen gaan staan te vliegen. 

Daarom is er geen ander besluit mogelijk dan het veld te sluiten. Deze naargeestige ziekte kunnen we op deze manier (in ieder geval op het vliegveld) niet krijgen of doorgeven. We moeten als club meedoen met de bestrijding van dit virus. Het mes moet deze ronde in eigen vlees. Jammer maar noodzakelijk. 

 

N.B. Voor diegenen die toch gaan vliegen op het veld zal een royement de prijs zijn. 
Ook dit is een stevige maatregel, maar wij denken dat dit nodig is.

Ik wens iedereen veel wijsheid toe en blijf vooral gezond. Dat is het allerbelangrijkste. Die 2 maanden komen we ook wel weer door. We gaan er van uit dat we elkaar weer zien na 1 juni en dan gaan de motoren weer ronken en de electro’s weer zoemen.

Namens het bestuur,

Roland Scheurwater & John Holleman

 

6 jan 2020

clubgenoten,

Afgelopen zaterdag was de traditionele nieuwjaars receptie. 

Zo'n 35 leden hadden een gezellige middag onder het genot van een hapje en drankje. 

Er werden belevenissen verteld, plannen gesmeed etc. Zover het zich laat aanzien wordt het een mooi jaar! 

7 dec 2019

Beste leden van de HLC,

Het evenement “The Dutch Dawn Patrol” komt naar Abbenes.

De Dutch Dawn Patrol  is een evenement voor liefhebbers van vliegtuigen uit de periode 1914 t/m 1918 WW1 en pre WW1.

Extra info: https://www.dutchdawnpatrol.nl/

Deelnemers uit Nederland , Duitsland en België doen er aan mee.

Iedereen kan en mag meedoen met een model uit die tijd schaalgrootte is geheel vrij , ook “projecten” zijn welkom er worden immers ook veel (bouw) ideeën onderling uitgewisseld.

Heb je geen (pre) WW1 model of interesse hiermee dan toch ben je van harte welkom het modelvliegen met je eigen model blijft gewoon mogelijk. 

Het Bestuur

 

16 nov 2019

 Beste leden,

Vandaag is een begin gemaakt met de bouw van de keuken in het clubhuis. Er is bizar veel werk verricht in 1 dag tijd. Zo zijn er wanden geplaatst waar de nieuwe koelkast, vriezer, afzuigkap en rvs tafel tegen aan komen te staan. Het frame waar het keukenblok op geplaats gaat worden ligt er, en de frame van de bar staat klaar voor afwerking Dank aan Sjef voor een demo van de toekomstige hangplek :-)

De volgende stap wordt het aanleggen van alle elektra en daarna gaat de Ikea keuken in het clubhuis landen. Er is dus nog genoeg werk te doen, maar het gaat hard. En, het wordt geweldig!!!

Wordt vervolgd.! 

Namens het bestuur,
John Holleman

     

Pagina's


 


Honden- en Kattenvoeding