Aircombat wedstrijd

Datum: 
za, 05 sep 2020 9:00
Duur: 
1 dag(en)
Geplaatst door: 
Erik Koetsenruyter

Dit jaar tijdens de warbirddag is wellicht leuk om op die dag ook echte luchtgevechten te houden. Er is een speciale klasse aircombat die relatief laagdrempelig is. Er wordt gevlogen met WWII look alikes van EPP met een maximale spanwijdte van 85 cm. De vliegtuigen zijn uitgerust met een 10 meter lange streamer en het is de bedoeling dat je probeert om de streamer van andere vliegers er af te vliegen. Er wordt met 2 tot 7 piloten tegelijk gevlogen met een maximale duur van 7 minuten. Er zijn verschillende soorten punten te verdienen zoals aangegeven in de reglementen (helaas in het Duits) http://aircombat.eu/rules/2019_ACES-D_EPA_Regeln.pdf In deze reglementen staat ook waaraan een vliegtuig moet voldoen om mee te kunnen doen met de wedstrijd. Voor diegene die geen vliegtuig hebben dat aan de voorschriften voldoet kan je op de volgende website je hart ophalen wat betreft keuze van vliegtuigen https://www.mg-modellbau.de/Flugzeuge/ESA-EPA-AIRCOMBAT/. Ook hebben ze er een complete aandrijf set met servo’s en batterij waardoor je eigenlijk in een keer aan alle regels voldoet https://www.mg-modellbau.de/Elektro-Motoren--Combo/MG/Motorset-EPA-1400KV---20AH-Performance.html. De vliegtuigen en aandrijf set zijn zeer redelijk geprijsd. 

Iedereen die een vliegtuig kan starten en landen kan hier aan mee doen zoals in bijgevoegd videootje is te zien: https://www.youtube.com/watch?v=Z2GcCuneoDQ. Om maar eens een cliché te gebruiken meedoen is belangrijker dan winnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hopen dat er genoeg mensen mee willen doen om een extra dimensie aan de warbirddag te geven. Mocht je mee willen doen laat het me even weten dan kan ik nadenken over hoe we de wedstrijd vorm gaan geven. Mocht je denken dat je al een model hebt dat er aan mee kan doen hou je dan wel aan de regels dan is de competitie voor iedereen hetzelfde.


 


Honden- en Kattenvoeding